onsdag 17 december 2014

Tips för en 3-rätters julmiddag

Förrätter:
¤ Det klassiska: Sill (förslagsvis hemmagjord inlagd sill) med potatis/på tunnbröd
¤ Tunnbrödrullar med pepparrotskräm, viltkött och ruccola
¤ Skagentoast/räktoast
¤ Räkägg/Romägg
¤ Canapéer med getost, valnötter och honung
¤ Kallskuret/viltkött
¤ Morotssoppa/räksoppa/svampsoppa
¤ Fylld avokado/paprika
¤ Ugnsgratinerad portabellosvamp
¤ Ugnsgratinerad hummer
¤ Västerbottenpaj med romsås

Huvudrätter:
¤ Porterstek med potatis och brunsås
¤ Fläskfilé på champinjonbädd
¤ Det klassiska: köttbullar, prinskorv, potatis, revbensspjäll o.s.v.
¤ Oxfilé med hasselbackspotatis och svampsås
¤ Bakad potatis med olika röror
¤ Fisk-och saffranssoppa med ett gott bröd
¤ Janssons frestelse med lax
¤ Julrisotto med saffran, glögg, musslor och sultanrussin
¤ Rotsaker i ugn med skinkstek
¤ Rotmos med fläsklägg/korv och en fin senap

Desserter:
¤ Lingonmousse med glögg och vit choklad
¤ Det klassiska: Ris à la Malta
¤ Vaniljpannacotta med glöggspegel
¤ Saffranspannacotta med apelsinsallad och krossade pepparkakor
¤ Inkokta päron med saffran & vanilj/glögg & citron + en klick vaniljglass
¤ Turkisk yoghurt med rostade nötter och honung
¤ Kola-och nötpaj med vispad grädde
¤ Rårörda lingon med kolasås och vaniljglass
¤ Risgrynspudding med saftsås
¤ Mandelmusslor fyllda med grädde och sylt/bär

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar